Wat is email marketing?

Wat is email marketing? Eigenlijk is deze vraag geen rocket sience. Email marketing is, zoals de naam al zegt, marketing via e-mail. Een relatief goedkope en eenvoudige manier om een groot publiek te bereiken. Immers, met één druk op de knop kun je met email marketing een haast oneindig aantal mensen bereiken. De enige beperking vormt de omvang van je database.

Dat klinkt natuurlijk heel aantrekkelijk. Goedkoop veel mensen bereiken. Maar vanzelfsprekend schuilt daarin ook de grote zwakte van email marketing. Iedereen maakt er gebruik van. Ontvangers zien door de bomen het bos niet meer, lezen je e-mails niet en gaan naar verloop van tijd misschien zelfs negatiever tegen je product aankijken. Dat klinkt niet heel aantrekkelijk.

Email marketing tips

Is het dan helemaal niet mogelijk om rendement te genereren met email marketing? Natuurlijk wel. Het middel moet alleen op de juiste wijze ingezet worden. Hieronder enkele tips.

1. Target een goed publiek

E-mail marketing bedrijf je vanuit een datebase. Dat is natuurlijk geen willekeurige verzameling e-mailadressen. Richt je mails op een zorgvuldig geselecteerde groep klanten. Kies kenmerken die de inhoud van de mail voor hen interessant maken.

2. Maak via een e-mail nooit een eerste indruk

Niemand wil benaderd worden voor een product via e-mail. Goede e-mail marketing richt zich altijd op leads en prospects. De ontvangers van jouw mails hebben recent op z’n minst belangstelling getoond voor het product in kwestie.

3. Personaliseer je mails

Gepersonaliseerde berichten werken altijd beter dan massamails, verstuurd namens bedrijven en instanties. Jouw mails worden door en namens jou (of in ieder geval door een persoon) verstuurd. Bij voorkeur ook persoonlijk aan iemand gericht.

4. Bied unieke meerwaarde

Voor succesvolle e-mail marketing moet je van tijd tot tijd iets unieks in je mails stoppen. Een actie of een korting die via geen enkele andere weg verkrijgbaar is. Ontvangers van je mail profiteren daarvan.

Wil je graag weten wat email marketing voor jou kan betekenen? Download dan hieronder mijn ebook. Hierin leg ik je precies uit wat je er allemaal mee kunt bereiken.

Over de schrijver
Reactie plaatsen