Marktplaats Alternatief
13 juni 2016 
in Blog

Marktplaats Alternatief

Marktplaats wie is er niet groot mee geworden. Gemiddeld worden er zo’n 350.000 nieuwe advertenties per dag geplaatst op marktplaats. (zie bron) Het lijkt een succes maar is dat ook een blijvend succes? Steeds meer mensen zijn namelijk Marktplaats moe en zoeken een alternatief voor Marktplaats. En wij hebben deze gevonden.

Nadelen van Marktplaats.

Wie kent het niet. Heb je net je spullen op marktplaats gezet krijg je onzin biedingen of biedingen van mensen met namen die als je ze al leest al  niet vertrouwd.

Hieronder een lijstje van alle irritaties op marktplaats.

·     Biedingen die worden ingetrokken (bieden is namelijk vrijblijvend op Marktplaats).

·      Een koper die niet op komt dagen en daarna van de aardbodem lijkt te zijn verdwenen.

·      Onzin biedingen terwijl er toch echt staat dat er serieus moet worden geboden.

·      Zielige mailtjes van mensen die het product graag willen hebben maar niet kunnen betalen en smeken om een lagere prijs.

·      Advertenties die blijven staan terwijl het product allang verkocht is.

·      Mailtjes, berichten die je ontvangt met de tekst wat is je laagste prijs?

·      Mensen die spullen komen ophalen en bewust te weinig geld meenemen.

·      Je plaats een advertentie maar deze is daarna ver te zoeken omdat er veel betaalde partijen bovenaan komt te staan.

·      Je moet betalen om een toppositie te krijgen (als particulier).

·      Je moet betalen om een link te plaatsen in je advertentie.

·      Vele oplichters die actief zijn op marktplaats.

·      Vooraf betalen (geen enkele zekerheid).

·      Geen antwoord op je mailtjes.

Nadelen Marktplaats

 

Wat zijn op dit moment de beste alternatieven voor marktplaats?

Tweedehands.nl, Speurders.nl, Ebay.com, enz. Ook lokale Facebook groepen worden steeds groter maar een echt alternatief hebben we nog niet gevonden. Of toch wel? Lees snel verder.

Het beste gratis alternatief voor Marktplaats.

Voordelen Catawiki

Er is één echt alternatief voor marktplaats en dat is Catawiki. Catawiki is de partij die op dit moment wereldwijd alle marktplaatsen aan het veroveren is. Catawiki is een Nederlands bedrijf wat onlangs nog 75 miljoen aan investeringen heeft opgehaald om te groeien. De nieuwe investeringsronde wordt geleid door het Amerikaanse investeringsfonds Lead Edge Capital. Ook de eerdere investeerders Accel Partners, Project A Ventures en de Nederlandse NOM doen opnieuw mee.

De voordelen van Catawiki t.o.v. Marktplaats.

·      Binnen 1 minuut online. Schrijf je vandaag nog gratis in. Via je e-mail of Facebook.

·      Biedingen die worden geplaatst moeten worden nagekomen. (dus altijd zekerheid).

·      Kom je je bieding (afspraken) niet na krijg je een incasso bureau op de stoep.

·      Je begint met een start bedrag wat je er minimaal voor moet hebben en vervolgens kunnen mensen opbieden.

·      Veilig betalen. (u betaalt eerst aan catawiki die vervolgende de andere partij betaalt (dus oplichting is niet meer mogelijk).

·      Er is een speciale app waardoor je product in de gaten kunt houden en heel makkelijk in contact kunt komen met de verkoper.

·      Een bod is een bod dus je bent zeker van je geld.

Je kan je spullen zelfs veilen en mensen laten opbieden.

Sinds 2011 organiseert catawiki ook veilingen. Je zet je producten in een veiling en deze sluit iedere vrijdag. De mensen kunnen dus opbieden. Hier is ook een echte veilingmeester die alles in de gaten houdt en alle controleert.

Zet je spullen in een online catalogus

Ben je verzamelaar van bijzondere stukken dan ben je bij catawiki op de juiste plaats. Steeds meer verzamelaars vinden elkaar op catawiki. Je hebt zelfs de mogelijkheid om je verzamelstukken in een digitale catalogus op catawiki te plaatsen. Zo kunnen andere verzamelaars jou catalogus bekijken en met je in contact komen.

Catawiki  zit vol met bijzondere producten

Catawiki is de online catalogus van alles dat wordt verzameld. De catalogus wordt net als Wikipedia door gebruikers aangevuld. Je kunt er gratis je verzameling en zoeklijst in bijhouden. Ook kun je verzamelobjecten kopen en verkopen op basis van de centrale catalogus. Daardoor kun je verzamelobjecten snel aanbieden zonder zelf gegevens en afbeeldingen in te voeren. Hiermee onderscheidt Catawiki zich van handelsplatformen als eBay en Marktplaats. Ook is zo het prijsverloop van een verzamelobject te volgen. De Catawiki catalogus heeft voordelen boven papieren verzamelcatalogi: hij is gratis en altijd up-to-date. (bron ANP Pers Support)

Schrijf je nu gratis in! Het kost je slechts 1 minuut

Klik hier om je direct in te schrijven op catawiki en ben zeker van je zaak dat je je producten verkoopt en gegarandeerd je geld krijgt.

Over de schrijver
Reactie plaatsen