Maak van je offline klant een online klant
09 oktober 2012 
in Blog

Maak van je offline klant een online klant

Maak van je offline klant een online klant

Ben jij ook op zoek naar de oplossing om de crisis te lijf te gaan? Wil jij ook weten wat je moet doen om online een relatie op te bouwen met je klant? Bekijk dan zeker even dit blogbericht omdat het je enorm kan helpen om ook online succesvol te worden. Ook al heb je geen ervaring online deze tool kan je eenvoudig verder helpen met het opbouwen van je social media contacten waardoor je in de toekomst heel eenvoudig kunt gaan communiceren met je klanten via social media.

Heb je ook last van de crisis?

Wil jij ook graag van je klant in de winkel een online klant maken? Dus dat de klant die je fysiek spreekt je ook gaan volgen op Facebook of Twitter? En, uiteindelijk een volgende keer bij je terugkomt? De tijd van vissen is voorbij we zullen moeten gaan jagen.

De crisis! Hoe ga ik ermee om en hoe ga ik hem overleven?

Op dit moment is het crisis en dat geldt voor een groot gedeelte van het MKB en de detailhandel. Men verwacht nog vreselijk veel faillissementen en winkeliers die hun zaak moeten sluiten vanwege de enorme huurprijzen en een aanhoudende dalende omzet. Het is steeds moeilijker om een goede boterham te verdienen in de detailhandel. Met als grootste probleem het internet. De concurrentie is enorm; met de goedkope prijzen die internetondernemers hanteren kopen mensen meer en meer online. Zelfs toeleveranciers van producten beginnen hun eigen webshop waardoor ze dus jouw grootste concurrent worden.

Hoe kun je er nu voor zorgen dat de klanten die in de jouw winkel komen trouw blijven en keer op keer terugkomen? Dit is een uitdaging maar een begin maken is zo gedaan.

Al je klanten (bijna 93%) zitten op internet. Maandelijks, wekelijks, dagelijks, ieder uur en iedere minuut. Het is dus van groot belangdat jij ook op internet te vinden bent. Ga maar na hoeveel je zelf op internet zit voor bijvoorbeeld; Facebook, Twitter, om iets op te zoeken via Google of gewoon websites bezoekt.

Maar ik weet niet waar ik moet beginnen.

De meeste bedrijven weten niet waar ze moeten beginnen en weten niet goed hoe je van je offline klant (dus een fysieke klant in je winkel bezoekt) een online klant (bijvoorbeeld; een fan van je facebook site, twitter volger of iets koopt op je webshop) maakt.

Ik heb voor jou de oplossing (online klanten!)

Met de tool van Leadstomore maak je heel eenvoudig van je offlineklant een online klant met als voordeel dat je heel eenvoudig met je klanten kunt gaan communiceren. Geen dure brochures of folders meer maar gewoon online in contact komen met je klanten en je aanbiedingen of acties communiceren via Facebook of Twitter.

Hoe werkt het?

Ik heb een tool ontwikkeld die je kunt gebruiken op je mobiele telefoon, iPad of desktop computer. Heb je nog geen ipad dan kan dit misschien wel eens de reden zijn om er een aan te schaffen want je zult zien dat je hem snel terug zal verdienen.

Welke vragen moet ik stellen aan mijn klant?

Afhankelijk van je product of dienst moet je bepaalde vragen stellen aan je klant. Om een basisrelatie aan te gaan (dus communiceren via email) heb je alleen een voornaam en een emailadres nodig. Wil je jouw klanten iets gaan toesturen dan zijn voornaam, achternaam en adresgegevens van belang. Wil je graag per sms je klant informeren dan is alleen een mobiel nummer al voldoende.

Waar zit nu de kracht van de Tool?

Als klanten hun gegevens invullen, bijvoorbeeld hun voornaam en emailadres dan krijgt de klant direct na het verlaten van de winkel een email van je bedrijf. (de email komt binnen op zijn of haar mobiel of op de vaste computer van deze mensen.) De email kun je helemaal zelf samenstellen en voorzien van jouw social media buttons. Denk aan Facebook, Twitter of Linked-in. Vervolgens plaats je een tekst dat de klant kans kan maken op bijvoorbeeld een waardebon wanneer hij of zij je ‘liked’ op facebook (de klant drukt de knop ‘vind ik leuk’ in). Hiermee maak je van je offline klant direct een online klant en kun je dus eenvoudig online gaan communiceren met je klant.

Het tweede grote voordeel van de Tool.

Alle gegevens die de klant invoert komen automatisch in een Excel bestand te staan waardoor je dus ook meteen een waardevol klantenbestand opbouwt. Deze Excel gegevens zijn eventueel ook direct in te lezen in je crm systeem, mail systeem of kassa systeem.

Meten is weten, Gissen is missen en Gokken is dokken

Het voordeel van de tool is dat je direct je resultaten kunt gaan bekijken. Bekijk maar eens per dag hoeveel ‘likes’ of volgers je erbij krijgt. Vervolgens kun je heel eenvoudig een actie onder de aandacht gaan brengen waardoor je het resultaat direct in de winkel moet kunnen meten. Daarnaast leent de app zich perfect voor het meten van de ervaringen en verwachtingen van je klanten.

Gratis Demo

Wil je graag eerst een demo zien? Vul onderstaand formulier in en ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.

Demo digitaal inschrijfformulier

Over de schrijver
MIgnon Juwelier & Stijl in Trend
Door

MIgnon Juwelier & Stijl in Trend

op 13 Dec 2012

Goedenavond, ik zou hier graag enige toelichting over hebben. Zelf ben ik erg veel bezig op social media. Toch zal ik bepaalde dingen niet goed doen. Ik ben 62 jaar, niemand helpt me hiermee. Mijn verkoopsters, kinderen heb ik niet, weten er nog minder van dan ik... Wel is het bij ons nu een hele drukke periode, ik moet na uw bericht zelf even kijken hoe dit in te plannen. Met vriendelijke groeten, Mignon Juwelier & Stijl in Trend Mevrouw J.C.W. Habraken, van Rijswijk

Reactie plaatsen