Klanttevredenheid

klanttevredenheid is een breed begrip en wordt door iedereen anders geïnterrumpeerd. Wat is klanttevredenheid nu eigenlijk? Wie bepaalt het en hoe meten we het? En wat kan klanttevredenheid voor je organisatie betekenen? Allemaal vragen waar ik je in dit korte berichtje antwoord op zal geven. Als je er niet van overtuigd bent dat klanttevredenheid belangrijk is voor je organisatie dan zijn

Hoe meet ik mijn klanttevredenheid?

Klanttevredenheid is helemaal niks als je het ook niet gemeten hebt. Als je als ondernemer roept dat klanten tevreden zijn dan is dit een speculatie die niet is onderbouwd. Door de ervaringen en de verwachtingen van je klanten te meten kun je erachter komen wat je klanttevredenheid is. De tweede vraag is: Hoe meet je dit en waarmee meet je dit. Er zijn diversen mogelijkheden om je klanttevredenheid te meten. De meest eenvoudige is een enquete op papier. Na je geleverde dienst of product stuur je je klant een enquete met de vraag of ze deze willen invullen. Deze manier van je klanttevredenheid meten zal ongeveer een feedback geven tussen de 30 en 40 procent. Hoe komt dit? Een enquete die je na je levering van je dienst of product toestuurt heeft een vertraging waardoor de klant niet direct geneigd is om dit in te vullen. Een hogere respons kun je wel creëren door je klanten iets toe te zeggen (denk aan een klein presentje)

Klanttevredenheid meten in het heetst van de strijd

Om het beste resultaat te halen met het meten van je klanttevredenheid raad ik je aan om te meten tijdens het leveren van de dienst of product of net na levering. De klant zit er dan nog midden in waardoor hij geneigd is ook direct feedback te geven. De klanten hebben vaak een hekel om dan op dat moment een papieren enquete in te vullen en hiervoor heb ik een oplossing bedacht.

Klanttevredenheid meten met de iPad, tablet of mobiele telefoon.

Met de tool van LeadsTomore kun je heel eenvoudig een digitale enquete aanmaken. Je kunt hier je eigen logo en huisstijl kleuren aan toevoegen zodat het je eigen professionele pagina wordt. Vervolgens kun je allerlei soorten vragen toevoegen aan het formulier. Het voordeel is dat de uitkomst van de enquete naar je toegestuurd wordt in een overzichtelijk excelbestand. Dus als je 20 enquêtes hebt afgenomen krijg je direct een duidelijk overzicht van eventuele pijnpunten.

Gratis Demo

Wil jij graag een gratis demo ontvangen? Vul onderstaand formulier in en ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.

[gravityform id=”15″ title=”true” description=”true”]

Over de schrijver
Reactie plaatsen