Klantenbestand software
19 mei 2012 
in Blog

Klantenbestand software

Hoe zorg je nu voor een goed klantenbestand binnen je bedrijf? Een klantenbestand binnen je bedrijf is de basis van je bedrijfsvoering. Als je de waarde van een klantenbestand niet inziet vraag ik me af of je wel ondernemer had moet worden.Vroeger was het heel normaal dat wanneer je een klant had dat je die voor lange tijd had. Tegenwoordig is het niet meer vanzelfsprekend dat je klant een wederaankoop bij je doet omdat hij in de tussentijd zoveel aanbiedingen heeft ontvangen van andere potentiële bedrijven.

Ga een relatie aan met je klant

Het is dus heel belangrijk dat je met je klant een relatie gaat opbouwen. Een relatie opbouwen gaat niet vanzelf maar is iets waar je hard aan zal moeten gaan werken. Probeer gegevens van je klant te verzamelen die van waarde zijn. De voornaamste zijn: Naam en email adres. Hoe zorg je ervoor dat je deze gegevens krijgt van de klant en waar ga je ze bewaren. Het belangrijkste om iets voor elkaar te krijgen bij een ander is te denken. Als ik dit doe wat heb ik er dan aan. Dus als de klant zijn gegevens achterlaat wat krijgt hij er dan voor terug. ”what’s in for me” Als je de klant iets in het vooruitzicht stelt zal hij eerder geneigd zijn gegevens achter te laten.

Check de app LeadsToMore in de app store en ga er eens mee aan de slag. Je zult zien dat je met dit programma makkelijk en snel gegevens kunt verzamelen en het ook interessant kan maken voor de klant om zijn gegevens achter te laten. Je kunt hier namelijk een eigen gekozen actie aan koppelen. (bijvoorbeeld: maak kan op een gratis koffiezetter) Deze actie kun je helemaal zelf bepalen en aanpassen. De omgeving van de app kun je aanpassen naar je eigen huisstijl. Ook je eigen logo toevoegen is geen enkel probleem.

Bekijk hieronder het filmpje met een korte uitleg over de app

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=QK_vHzK6CQ4[/youtube]

 >>>>>Klik hier om de app te kiezen die bij het beste bij jouw onderneming past

Over de schrijver
Reactie plaatsen