Klantenbestand In Excel
17 juni 2012 
in Blog

Klantenbestand In Excel

Een klantenbestand in excel opbouwen is heel eenvoudig. Elke computer is tegenwoordig voorzien van Microsoft Office en heeft dus in de standaard vaak de mogelijkheid om een exelbestand op te bouwen. Wat is het voordeel van een excelbestand ten opzichte van andere CRM systemen? Hieronder staan een aantal voordelen van het gebruik van excel.

Voordelen van een klantenbestand in excel

Bijna iedereen krijgt bij zijn of haar opleiding een cursus excel. Excel is de rekenmodule van Microsoft Office. In dit systeem kun je eenvoudig tabellen en overzichten maken. Het grote voordeel is dat nagenoeg gratis is. Je betaalt alleen de aanschaf kosten van het Microsoft Office pakket. Hoe met excel te werken? Je kunt heel eenvoudig online een cursus werken met exel volgen zodat je het binnen een aantal dagen al onder de knie hebt. Een andere mogelijkheid is om een fysieke cursus te volgen.

Klantenbestand in Exel opbouwen

Een andere eenvoudige manier om je klantenbestand op te bouwen is met de app LeadsToMore. Deze app kun je op je ipad installeren waarna na je direct kunt starten met het opbouwen van een klantenbestand in excel. De app zorgt ervoor dat de verzamelden gegevens automatisch in een excelbestand komen. je hoeft dus niet direct kennis te hebben van excel. De volgorde van het excelbestand is afhankelijk van de volgorde van de vragen die je stelt in de app.

De app kun je helemaal zelf instellen en voorzien van je eigen logo en huisstijl. Dit geeft direct een professionele uitstraling waardoor je weer extra vertrouwen wekt bij de klant. Een aantal voordelen van de app op een rij

  • Verbeter je dienstverlening (door het meten van verwachtingen en ervaringen van klanten)
  • Bespaar op je reclame kosten (het direct doorplaatsen van goede referenties op je website)
  • benader je klant professioneel met je eigen klantenbestand app
  • Krijg loyalere klanten (door antwoord te geven op hun ervaringen en verwachtingen)

Bekijk hieronder het filmpje over de klantenbestand app

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=QK_vHzK6CQ4[/youtube]

 >>>>>Klik hier om de app te kiezen die bij het beste bij jouw onderneming past


Over de schrijver
Reactie plaatsen