Klanten Vertellen

Klanten vertellen graag over hun ervaringen en bevindingen alleen wat doen wij als ondernemer met deze gegevens. Sterker nog, meten we überhaupt wel wat de ervaringen en verwachtingen van de klanten zijn?  Het belangrijkste wat we als ondernemer moeten doen is het meten van deze gegevens en dat kunnen we op een aantal manieren doen. We kunnen bijvoorbeeld heel eenvoudig na levering van het product of dienst de klanten een enquete formulier laten invullen alleen krijgen we deze vaak niet retour. Een gemiste kan dus. Een andere eenvoudige manier is de enquete digitaal af te nemen. Hierdoor door wordt de klant eenvoudig gedwongen de enquete direct in te vullen. Het voordeel hiervan is dat de gegevens direct digitaal worden opgeslagen. Omdat de gegevens digitaal zijn kun je ze dus heel eenvoudig kopiëren en op je eigen website plaatsen onder het kopje referenties

Klanten vertellen graag hun ervaringen en verwachtingen

Referenties plaatsen op je website is de allerbelangrijkste manier om de bezoekers van je site vertrouwen te geven. Bezoekers van je website willen graag lezen wie hun is voorgegaan en wat hun bevindingen zijn. Als er meerdere referenties op je website staan zal de klant meer vertrouwen krijgen in je product of dienst.

Klanten Vertellen, doe er je voordeel mee

Als we de ervaringen en verwachtingen meten zijn we in staat om ons product of dienst eenvoudig aan te passen. Hierdoor blijf je dus werken aan het optimaliseren van je product of dienst. Voorbeeld: je gaat naar een hotel waar je een overnachting boekt. In de avond wil je graag nog wat werk verzetten en start je je laptop. Je zoekt een draadloos netwerk en ziet dat je hier voor moet betalen. Nu is dat misschien niet direct een ramp maar het kan wel een teleurstelling voor je zijn. Op het moment dat het hotel een enquete had gehouden waren ze hier misschien achtergekomen en zouden ze dit eenvoudig kunnen aanpassen. Als je het aanpast krijg je dus een meer tevreden klant. Als je een tevreden klant hebt krijg je vaak ook loyalere klanten ook wel ambassadeurs genoemd. Ambassadeurs zijn een goedkopen manier van reclame kosten dus dit zal je uiteindelijk geen windeieren leggen.

Klanten Vertellen hun ervaringen en hun verwachtingen in een schema

Klanten Vertellen Ervaringen en Verwachtingen eenvoudig meten

 >>>>>Klik hier om de app te kiezen die bij het beste bij jouw onderneming past


Over de schrijver
Reactie plaatsen