Keuken leads genereren. No Cure No Pay
08 september 2015 
in Blog

Keuken leads genereren. No Cure No Pay

Als keukenondernemer ben je vaak op zoek naar meer klanten en naar meer omzet. Een manier om dit te realiseren kan zijn gedrukte media. Met adverteren in kranten ben je namelijk in staat om veel mensen in de regio te bereiken. Het nadeel van adverteren is dat het moeilijk meetbaar is of de klant die naar de showroom komt ook daadwerkelijk via de krant is getriggerd.

Online keuken leads genereren.

Met de komst van internet is het beter inzichtelijk te krijgen wat je investering oplevert. Je kunt namelijk via Google, Google adwords of Facebook het voor elkaar krijgen om de klant naar de showroom te krijgen en je kunt dit ook meetbaar maken. Omdat online leads genereren niet makkelijk is en voor veel keukenondernemers vaak ongrijpbaar is heb ik een online tool ontwikkeld.

Keuken leads genereren op basis van No Cure No Pay

Hoe werkt het en wat kan het voor jouw keukenzaak betekenen? Op de website van de keukenondernemer plaats ik een banner. Deze banner maak ik aantrekkelijk voor de bezoeker van de site. Ik daag de bezoeker uit om op deze banner te klikken. Vervolgens wordt de klant naar een pagina gestuurd welke is opgemaakt in de huisstijl van de desbetreffende keukenzaak. Op deze pagina worden 4 vragen gesteld.

  • Welke keukenstijl past het beste bij je?
  • Welke opstelling past het beste in je huidige woonsituatie?
  • Binnen welke termijn zou je de keuken graag willen vervangen?
  • Wat is het budget wat je hier voor over hebt?

Zie onderstaande foto’s voor een voorbeeld. Klik op de foto voor een grotere weergave.

Online keuken leads genereren Keuken leads genereren No Cure No Pay Bedank pagina

Vervolgens vraag ik naar de naam van de klant en het e-mailadres. In ruil hiervoor krijgt de klant een Ebook. Een ebook is een digitaal pdf bestand waarin ik algemene uitleg geven over keukens. Dit ebook is opgemaakt in de huisstijl van de keukenondernemer. Het ebook is voorzien van jouw logo en jouw huisstijl kleuren. Als de klant zijn naam en e-mailadres heeft achtergelaten worden de door de klant ingevulde vragen inclusief naam en mailadres direct doorgestuurd naar de keukenzaak.

Een lead zonder opvolging is nog geen klant.

Omdat ik zelf 12 jaar actief ben geweest in de keukenbranche weet ik dat een lead nog geen klant is. Daarnaast weet ik ook dat de keukenondernemer het moeilijk vindt en niet altijd de tijd heeft om deze klant op te volgen. Dat hoeft ook niet want ook dit traject nemen wij uit handen. Wij sturen uit naam van de keukenzaak diversen waardevolle nieuwsbrieven. Geen push mail met de teksten koop bij ons of krijg 50 procent korting. Nee waardevolle mails waarin ik uit naam van de ondernemer van de keukenzaak de klant adviseer over het kopen van een nieuwe keuken.

Leads genereren via e-mail marketing

Na een periode van 7 mails over 8 weken gaan we de klant uitdagen om de naar de showroom te komen. Hiervoor hebben we een keukencheque opgemaakt. Deze kan de klant bij inlevering in de keukenzaak verzilveren. De klant krijgt dan namelijk een extra korting van 250,-euro. Hoe dit precies in zijn werk gaat en hoe we dit alles meetbaar maken laat ik je graag zien in een persoonlijke presentatie.

Neem contact op.

Ben je als keukenzaak op zoek naar nieuwe klanten en naar meer omzet?
Stuur een mail naar info@martijnjoosten.nl of bel 0653928093 en ik laat je graag de mogelijkheden zien.

Over de schrijver
Reactie plaatsen