Twitter

Wat is Twitter en hoe werkt het?Wat is twitter en wat kan ik er mee?

Twitter is een internetdienst waarmee iedereen korte berichtjes kan versturen. Het bericht mag maximaal 140 tekens bevatten. De korte berichtjes kunnen door iedereen worden gelezen die zich hebben aangemeld en een twitter account hebben aangemaakt. Je kunt een account aanmaken door op de volgende link te klikken. Twitter account aanmaken Je kunt na het aanmaken van het account je eigen profiel bewerken en informatie toevoegen. Als je veel volgers wil hebben zorg er dan voor dat je BIO (biografie) interessant is voor de mensen om je te volgen. Je kunt hier ook een link plaatsen naar je website of blog.

Termen!

Als je berichten verstuurd via twitter noemen ze dit twitteren of tweeten. De volgende term is volgers. Volgers hebben is natuurlijk wel heel belangrijk anders leest niemand je bericht. Op internet staan diversen manieren hoe je meer twittervolgers kunt krijgen maar vaak zijn dit volgers waar je niks mee hebt en waar je niks aan hebt dus mijn advies zal zijn: Volg mensen die je echt kent en waar je iets aan hebt of volg die mensen die nuttige informatie met je delen.Het leuke van twitteren is dat je heel veel met elkaar kunt delen. Zoals teksten, foto's, video's enz. Verder worden er heel veel links naar elkaar doorgestuurd met hierin een verwijzing naar een andere site. Eigenlijk is twitter een plek waar je op blogt. Heel veel mensen gebruiken twitter om alles te delen met elkaar en dit gaat wel eens ooit heel erg ver.

Twitter voor zakelijk gebruik?

Zakelijk is twitter een heel belangrijk medium. Je kunt namelijk op een zeer eenvoudige manier communiceren met je volgers (klanten). Je schrijft een berichtje van maximaal 140 tekens en je drukt op verzenden en het bericht is direct naar al je volgers gestuurd. Hoe makkelijk kan het zijn. Je kunt je volgers ook uitdagen om op een stelling te reageren zodat je met ze in contact komt.

#Hastags

Een Hastag is een herkenningsteken # wat er voor zorgt dat berichten op twitter in categorien worden geplaatst.  Hierdoor kun je in twitter heel makkelijk zoeken naar een term die je graag wil.

Voorbeeld:

Unieke #guerilla marketing actie! bestel nu je #dropcards en start direct je #marketingactie.

Als je op twitter nu gaat zoeken op de woorden Guerilla, dropcards en marketingactie dan zullen alle tweets(berichtjes) voorbij komen die deze woorden bevatten. Er onstaat dus een enorme bron van informatie op twitter.

 

Reactie plaatsen