RemarketingWat is RemarketingWat is Remarketing en hoe werkt het?

Remarketing is een tool om eerder bezochten bezoekers later op het internet nog eens te benaderen met een pakkende boodschap (aanbieding) doormiddel van bijvoorbeeld een banner. Stel je hebt gekeken naar een mobiele telefoon op een gsm website. Deze gsm website plaatst op jouw computer een cookie. De gsm website kan je vervolgens op een later tijdstip nogmaals een aanbieding doen. Dit gebeurt meestal via banners. Steeds meer bedrijven maken gebruik van deze techniek omdat het gewoon werkt. Wij hebben zelf een test gedaan met remarketing en we hadden een stijging van 16% in de aanvragen van onze boeken. Sommigen gaan wel erg ver en blijven maar doorgaan met het achtervolgen. Zalando is hierin een partij die wel erg ver gaat

Hoe werkt Remarketing.

Op de homepage van je website plaats je een rekmarketingtag(code) deze is niet zichtbaar. Deze remarketingtag communiceert met je adwordscampagne en deze zorgt ervoor dat de gegevens van de bezoekers van je homepage worden toegevoegd aan de remarketinglijst. Vervolgens kun je via de adwords een campagne opzetten die zich volledig richt op die mensen die in de remarketing lijst staan. Deze mensen krijgen tijdens het surfen op internet op andere pagina's dus toch jou advertentie te zien.

De remarketingtag kun je toevoegen op je hompepage maar is ook per pagina in te stellen. Zo kun je dus nog gerichter een aanbieding doen. Voorbeeld: je kijkt op de gsm site naar een nokia 3200. Als er op deze site een remarketingtag staat krijg je later een aanbieding speciaal voor de nokia 3200.

Hoe kom je er vanaf?

Sommige ervaren remarketing als vervelend en willen niet constant gevolgd worden op het internet. De meest eenvoudige manier is het verwijderen van je cookies elke dag zodat men je niet meer kan volgen op het internet.

Reactie plaatsen