Inline Marketing

Inline Marketing

Inline marketing is een nieuwe term binnen internet land. Inline marketing is de naam die je gebruikt wanneer je offline en online marketing combineert met elkaar. Voorbeeld: Je hebt een winkel en je houdt een koopzondag. Je plaatst een advertentie dat je op zondag open bent en je laat dit ook via het internet weten aan de mensen. Bijvoorbeeld via facebook, twitter, linked-in, pinterest enz. Je zorgt er dus voor dat alles inline is met elkaar. Het beste is om de mensen die offline je advertentie zien er toe te bewegen dat ze online iets gaan doen. Bijvoorbeeld je facebook pagina gaan liken of je toevoegen aan hun netwerk. Hierdoor ontstaat een hele krachtige manier van communiceren.

Mogelijkheid 1

Een andere mogelijkheid is om klanten in je winkel kennissen laten maken met je bedrijf online. Dus de klant de mogelijkheid bieden om in je winkel bijvoorbeeld je facebook pagina te liken. Je kunt dit activeren door in je winkel te laten zien dat je online actief bent. Denk hierbij aan het facbook, twitter, of linked-in logo te plaatsen bij de kassa. Of op de kassabon aan te geven dat je online actief bent. De meesten kassa's binnen bedrijven hebben de mogelijkheid om onder de kassabon een aantal regels te plaatsen. Zet hier bijvoorbeeld op: Like ons op facebook en ontvang een gratis......... enz enz. Hierdoor combineer je dus online en offline met elkaar. Je strategie binnen je bedrijf kan zijn dat je je alleen maar richt op offline maar door de mogelijkheden van het internet is het enorm aan te raden deze met elkaar te combineren.

Mogelijkheid 2

Een andere mogelijkheid om klanten off-line ook online actief te krijgen is het volgende. Als je een product in de winkel verkoopt voeg je een a4 toe met hierop bijvoorbeeld de vraag of ze online een review over het product willen schrijven. Je moet de klant dan wel iets in het vooruitzicht stellen zodat ze ook actie gaan ondernemen.

 

 
Reactie plaatsen