Ebook

Wat is een Ebook

Een ebook is een document (word, PDF of HTML tekst) die word weergegeven op een computerbeeldscherm, e-reader of tablet. Een e-book is uitsluitend digitaal en kan omdat het een digitaal bestand makkelijk worden verspreid.

De ebooks zijn gigantisch in opkomst en begint steeds meer een begrip te worden. Met name door de komst van de tablets/ e-readers is de vraag naar digitale boeken toegenomen. Veel schrijvers kiezen ervoor om hun boek digitaal uit te brengen zodat ook mensen ze digitaal kunnen bekijken.

Zakelijk

Het digitale ebook geeft ook bedrijven vele mogelijkheden om hun product of dienst te laten zien. Je kunt een ebook ook als een digitale brochure van je bedrijf zien. Een ebook zul je altijd moeten downloaden ergens vandaan. Uit een online bibliotheek, of via een particuliere website die een ebook aanbied. Als je een ebook koopt in een digitale bibliotheek zul je hier overigens wel vaak voor moeten betalen.

Ook veel internetmarketeers bieden online een (gratis) ebook aan om zo van de gebruiker de naam en het email adres te achterhalen. Voordat je het ebook kunt downloaden moet je namelijk deze gegevens achterlaten. Het enige doel hiervan is om je op hun mailinglijst te krijgen zodat ze je wellicht later nog iets kunnen aanbieden.

Particulier

Ook als particulier is het zeer interessant om een ebook te schrijven. Iedereen heeft namelijk een passie of ervaring in iets wat anderen niet hebben. Door deze passie of ervaring te delen in een ebook heb je iets waar je iemand anders mee kunt helpen. Je mag hier ook gewoon een vergoeding voor vragen. De prijzen variƫren nogal. De prijs is vaak ook afhankelijk van de inhoud van je ebook.

Dus wil je graag je eigen boek uitbrengen? dan kun je direct starten met het maken van je eigen digitale ebook. Je mag je vervolgens dan ook gewoon Auteur noemen omdat je boek zelf hebt geschreven. Met name de bedrijven adviseer ik een ebook te schrijven en aan te bieden op hun website. Waarom? omdat je nu nog uniek bent en onderscheidend bent in de markt. De vlucht in ebooks zal de komende jaren enorm toenemen dus zorg ervoor dat je vele concurrenten voor bent.
Reactie plaatsen