Affiliate marketing

Affiliatemarketing

Affiliatemarketing is een vorm van beloonde verkoop van een product van iemand anders. Stel je hebt een website en je verkoopt een online cursus. Om dit een extra boost te geven schakel je een andere partij in om je online te helpen met de verkoop. Als de andere partij voor jou een cursus verkoopt krijgt hij hiervoor een beloning. Doorgaans is dit een percentage tussen de 50 tot 60 procent van de netto winst.

Om de partij te helpen die jou product gaat verkopen kun je hem reclame materiaal toezenden zodat hij dit weer in zijn uitingen kan gebruiken. Denk hierbij aan banners, video's en advertentie teksten.

De kracht van affiliate marketing is enorm en kan je helpen om je product een enorme boost te geven in een relatief korte periode.

P.S. je moet wel kunnen delen alvorens je kunt vermenigvuldigen.

Welke termen worden er veel gebruikt?

Bij affiliatie marketing praat men altijd over twee partijen: De adverteerders en de affiliates. De adverteerders willen graag een product verkopen en de affiliaties verkopen het product ook alleen dan op hun eigen website. Als er iets verkocht wordt krijgen ze hiervoor een affiliate vergoeding.

Een aantal bekende Affiliate-partijen zijn:
  • Paypro
  • M4N
  • Daisycon
  • Bol.com
  • Zanox

Als je je product aanbiedt aan een affiliate dan moet je hem wel eerst kennis laten maken met het product. Hoe enthousiaster de affiliate is, hoe enthousiaster hij ook zal zijn om het product voor je te promoten.

Je kunt ook heel gemakkelijk gebruik maken van een bestaande mailinglijst. Voorbeeld. Je hebt een product wat mensen helpt om snel af te vallen. Je verkoop dit op het internet voor 30 euro,-.  Je kunt met de product naar je fitness school gaan bij jouw in de buurt. Je vraagt hem of hij jouw product wil mailen naar heel zijn klantenbestand. Voor elke verkoop die gedaan wordt krijgt de fitness school bijvoorbeeld 15,-euro. Dus voor beiden een win-win situatie. Heel veel succes met het zoeken van de juiste affiliate
Reactie plaatsen