Pinterest

Wat is Pinterest ?

Pinterest is een online visueel prikbord en geeft je de mogelijkheid om diverse afbeeldingen online op je prikbord te plaatsen (te pinnen) en te delen met anderen gebruikers van pintersest. Het is vergelijkbaar met een prikbord bij je thuis of op het werk waarop je bijvoorbeeld een foto, uitnodiging, recept of een quote prikt,  alleen gebeurt dit alles nu online en is het voor iedereen zichtbaar. Alles wat je op het prikbord hangt kun je linken naar een site of blog of webshop dus het kan zakelijk zeer interessant zijn. Als er dus een een foto of een blog van je gedeeld wordt blijft jou eigen link hier aan hangen dus hoeveel meer je gepind hoeveel meer kans op bezoekers naar je site of weblog.


Pinterest bestaat al een tijdje maar is nu pas echt aan het doorbreken. De koppeling om in te loggen via Facebook en twitter heeft ze geen windeieren gelegd. Het kan zijn dat je niet direct wordt toegelaten dus het kan slim zijn om je door een vriend of vriendin te laten uitnodigen.Hoe ga je te werk?


  • Ga naar www.pinterest.com en maak een account aan.
  • Vul alle gegevens in en maak koppelingen met met je twitter account, facebook account en je website.
  • Maak je eigen board aan en plaats hierop je eigen afbeeldingen of van anderen. Het aanmaken van Boards is oneindig dus ga je gang alleen hou het wel overzichtelijk voor je bezoekers Als je uniek wil zijn haal je andere foto's van andere vandaan. je ziet de bij de afbeelding ook een ranking staan dus hoeveel andere mensen de foto als gepind hebben. Ga niet alleen jezelf promoten maar promoot ook andere  (Repin) dus regelmatig anders krijg je snel de naam spammer van je eigen product.
  • Integreer Pinterest bij je socialmedia buttons op je website, zodat je account goed vindbaar is en je doelgroep makkelijker bepaalde afbeeldingen kan pinnen.


Heel veel succes met Pinnen!


 


Reactie plaatsen