Google

Hoe werkt google

Google is de zoekmachine op het internet. Niet de enige maar wel de zoekmachine die het beste en het snelste resultaat geeft. Google is niet meer weg te denken in onze maatschappij. Google is zelfs een werkwoord geworden in onze samenleving '' even Googlen''. Het eerste onderscheidende vermogen van Google was dat ze een startpagina hadden en nog steeds hebben waar geen advertenties werden getoond. Het beginscherm was dus altijd rustig en overzichtelijk. het enige wat af en toe veranderd of aangepast wordt in Google is het logo. Ze koppelen aan het logo vaak thema's of gebeurtenissen. Dit gebeurt altijd in de mooie google stijl.

Hoe werkt Google nu eigenlijk?

Google werkt in de basis met een Pagerank. Een pagina is dus belangrijk wanneer er door andere internetpagina's naar gelinkt wordt. Dus hoeveel meer links je hebt naar een internetpagina hoe belangrijker deze wordt voor google. Google kijkt ook naar de waarde van de pagina die de link verwijst. De pagerank van Google werkt met een schaal van 0 tot en met 10.

Verder werkt google met een algoritme (een reeks van databerekeningen) om tot bepaalt zoekresultaat te komen. Deze berekeningen zijn deels bekend maar van een groot deel is de werking niet bekend. Google past deze algoritme ook steeds aan om zo zijn positie te waarborgen.

Een zoekopdracht  van Google duurt minder dan een seconde en het resultaat is vaak opgebouwd uit duizenden gevonden resultaten. Google checkt alle gegeven die op internet komen te staan. Ze doen dit niet zelf maar hiervoor hebben ze software die de pagina's bekijken. Deze software noemen ze ook wel spyder software.

Google tips!

Bijgaand een aantal tips die je kunt gebruiken voor het maximale resultaat uit de Google zoekmachine.
  • Google heet een ingebouwde rekenmachine waarmee je direct de uitkomst krijgt op je scherm. Toets maar eens in 5 * 5 in google en zie het resultaat.
  • Als je je favorite voetbalclub invoert (eredivisie) krijg je boven de zoekresultaten de laatste gespeelde wedstrijd te zien + de eerstvolgende wedstrijd
  • Ook als valutacalculator werkt google super. Toets maar eens in 1 dollar in euro
  • Als je wilt zoeken binnen een site kun je het beste zoeken op 'site' en dan de naam van de site zonder www. Hij gaat doen zoeken binnen de opgegeven site.

Heel succes met het gebruik van de google zoekmachine tips.
P. Snieder
Door

P. Snieder

op 29 Nov 2012

wanneer ik bij google iets wil gaan zoeken reageert hij bezonder slecht - erg slecht

Reactie plaatsen