Internet marketing summit
16 juni 2012 
in Blog

Internet marketing summit

Afgelopen weekend stond voor mij helemaal in het teken van het internet marketing summit. Een paar maanden geleden had ik me al aangemeld om er bij te mogen zijn. Er was een speciale aanbieding waar ik direct gebruik van heb gemaakt. Ik had geen buddie om naar het Internet marketing summit te gaan dus had ik  een bericht geplaatst op het facebook forum en binnen no-time had ik iemand die met mij de entree van het summit wilden delen. Els Beeckman zou de kaartjes aanschaffen en ik zou vervolgens de helft betalen. Super deal toch?

Zaterdag 9 juni

Zaterdagochtend 9 Juni was het dan zover. Lekker op tijd vertrokken om zeker op tijd te zijn op het internet marketing summit. Na een lekkere kop koffie kwam ik het eerste bekende gezicht al tegen.  (nou ja bekend: via het forum dan) Martijn van Tongeren was zijn naam. Na met hem even gesproken te hebben kwam ik ook Rebekka tegen. Nog nooit in levende lijven ontmoet dus heel leuk om die de hand te schudden en even bij te kletsen. Toen kwam ik ook nog Dirkje tegen. Ik noem haar ook wel de reddende engel omdat ze me meerdere keren heeft kunnen helpen op het moment dat ik weer met mijn vingers aan een paar knoppen had gezeten waar ik niet aan had mogen komen. De sfeer was hierdoor direct gezet. Wat is het leuk om met meerdere mensen dezelfde passie te delen.

De start van het internet marketing summit

Na een geweldige aftrap van succesgids.nl kwam Eelco de Boer naar voren en begon hij zijn interessante verhaal. Waar kwam het op neer? Mindset. Als je de juiste Mindset hebt dan kun je overal komen alleen is er een valkuil en dat zijn onze gedachten. Vaak door onze gedachten worden we weer van onze wijs gebracht. Wat als, ja maar, enz enz. Eelco zijn boodschap was duidelijk. Er gewoon voor gaan en je niet af laten leiden door je omgeving.

Na Eelco zijn verhaal kwam natuurlijk Tonny Loorbach naar voren. Tonny heeft ons meegenomen in zijn verhaal hoe hij www.internetmarketinguniversiteit.nl op de kaart heeft gezet. Wat zijn doelen waren en hoe hij deze heeft bereikt. Het woord focus kwam hier meerdere keren naar voren. Dus belangrijkste leermoment voor mij was. Focus je op je ding en laat je niet afleiden.

Na de lunch nam Eelco ons mee in zijn verhaal om te laten zien dat je doelen moet hebben en dat je deze moet benoemen en moet opschrijven.

Wat wil je doen?

Wie wil je hebben?

Wie wil je zijn?

En met wie?

Het klinkt allemaal logisch maar als je het op gaat schrijven krijg je wel meer inzichten. Ik heb een hele lijst opgeschreven die ik er nog eens regelmatig bij zal pakken om uiteindelijk ook een aantal doelen er van af te strepen. Tijdens het internetmarketingsummit gaf Eelco aan dat er de volgende dag een fotoshoot zou plaatsvinden voor de mensen die dit graag wilde. De foto’s zouden gemaakt worden door Laura de Haan van www.lauradehaanfotografie.nl. Ik dacht hé dat is leuk ik heb helemaal geen professionele foto’s dus ik dacht dat is wel de moeite waard. Dus de volgende dag maar een ander jasje aangedaan. Je wil immers toch proberen er goed op te staan. Rond 16:30 zijn we opgehouden omdat het Nederlands elftal moest spelen. Ik reed op weg naar huis en kwam er achter dat iedereen snel naar huis wilden want de gemiddelde snelheid van de auto’s om mij heen was 160 km/u . Zouden we winnen vanavond?

Na de wedstrijden bedacht ik me ineens dat er morgen een fotoshoot zou worden gemaakt door Laura de Haan. Ik dacht bij mezelf hoe zou ik nu met mijn product haar kunnen helpen. Ik had even op google wat foto’s bij elkaar gezocht en deze in de app gezet. Even de huisstijl kleuren van haar website toegevoegd en de app was gereed. Ze kon nu op een hele eenvoudige manier gegevens (leads) verzamelen van de mensen waar ze foto’s van had gemaakt.

Zondag 10 juni.

Weer lekker op tijd vertrokken naar het internet marketing summit omdat ik er van overtuigd was dat ik weer veel mensen zou ontmoeten op deze dag. In de ochtend de app meteen even aan Laura laten zien zodat ze deze de gehele dag kon gebruiken. Laura reageerden heel enthousiast en dat is natuurlijk waar je het allemaal voor doet ”enthousiasme” en een glimlach.

Zondag ging de trein wat sneller en lieten Tonny en Eelco beiden de geheimen zien van hun strategieën en gaven ze tips hoe je het beste deze strategieën kunt toepassen. Ook de AIDA formule kwam aan bod wat voor sommigen een echte eye-opener was. Na een korte pauze werd er een website review gedaan van een van de deelnemers. Deze kreeg direct feedback van Tonny en Eelco en dit was voor iedereen een zeer leerzame les.

Na de middag pauze gingen we het onderwerp SEO behandelen. Voor sommigen heel saai maar voor de meeste heel interessant omdat dit je helpt met het bereiken van je doelen. Tonny liet in een eenvoudig rekenvoorbeeld duidelijk zien wat het verschil is tussen positie 1 in google of positie 3. Daarnaast kwam ook het winstmodel van Tonny naar voren waar ik ook gebruiker van ben en dan is het voor jezelf alleen maar een bevestiging dat je destijds de juiste beslissing hebt genomen om aan het winstmodel mee te doen.

Als laatste de Eagle Vieuw van Eelco. De Eagle Vieuw geeft je een duidelijk beeld van waar je nu staat en wat de voor en nadelen van die positie zijn. het leuke is dat je jezelf in een hokje gaat plaatsen maar dat je ook aan het kijken bent wat je moet doen om naar het volgende hokje te verschuiven.

Al met al een heel leuk en interessant internet marketing summit weekend gehad met velen leermomenten. Daarnaast was het heel leuk om zoveel verschillende mensen te ontmoeten.

In één woord een TOP dag uhhhh weekend.

interne marketing summit

 

 

Over de schrijver
Laura de Haan
Door

Laura de Haan

op 11 Jun 2012

Ik was echt blij met je app Martijn! Zelf kwam ik met uitgeprinte formuliertjes om wat gegevens op te kunnen zetten en zo'n coole app was natuurlijk veel professioneler, leuker en natuurlijk ook praktischer! Je hebt me er echt mee verrast! Die ga ik zeker vaker gebruiken!!

Eelco
Door

Eelco

op 12 Jun 2012

cool ;)

Reactie plaatsen