E-mailadressen verzamelen
12 september 2012 
in Blog

E-mailadressen verzamelen

Het verzamelen van e-mail adressen is niet iets wat standaard gebeurd binnen een organisatie terwijl dit wel van enorm belang is. De meeste mensen zien de waarde van een e-mail adres niet in. Als je actief bent met e-mail adressen verzamelen dan weet je vaak als ondernemer ook de waarde hiervan. De money is in the list is een bekende uitspraak en het is nog waar ook. Als je veel mensen in je mailbestand hebt zitten dan heb je ook enorm veel waarde in huis.

We beginnen bij het begin: e-mail adressen verzamelen.

Om een mailbestand op te bouwen begin je heel basic. Bij de kassa leg je wat formuliertjes neer met hierop de mogelijkheid voor de klant om zich in te schrijven. Om het wat aantrekkelijker te maken kun je er voor kiezen om iets cadeau te geven als mensen zich inschrijven of je geeft ze aan dat ze kans maken om iets te winnen als ze zich inschrijven. Dit is de basis waarmee je kunt starten. Stel nu voor dat je hiermee 5 inschrijvingen per dag hebt dan heb je er binnen een jaar wel 1825 inschrijvingen bij. Het jaar daarop komen er nog eens 1825 bij enz enz enz. Dus binnen 5 jaar heb je de mogelijkheid om 9125 mensen in je mailbestand te hebben. Het voordeel van deze e-mail adressen is dat dit mensen zijn die vertrouwen in je hebben want ze hebben immers eerder bij je gekocht.

E-mail adressen verzamelen. hoe nu verder?

Als je mensen in je mailbestand hebt zitten kun je met deze mensen in contact komen. Je kunt ze om de zoveel tijd informatie sturen of aanbiedingen. Let goed op met het versturen van aanbiedingen. Doe je dit te veel dan haken mensen al snel af. De mensen hebben meer iets aan tips en weetjes dan constant een actie-mail. Stel voor je:  je hebt een kunstgalerij en je verkoopt schilderijen. Een klant heeft zojuist een schilderij bij je gekocht t.w.v. 2000,-euro. Deze klant schrijft zich vervolgens in voor het ontvangen van de nieuwsbrief en vervolgens ga je hem bestoken met nieuwe schilderijen of acties. Deze klant zit daar helemaal niet op te wachten want hij heeft zojuist bij jouw een schilderij gekocht. Wat je beter kunt doen is deze klant informatie geven hoe hij zijn schilderij het beste kan onderhouden zodat hij er nog jaren lang plezier van heeft. Hoe houd je bijvoorbeeld het schilderij stof vrij. En hoe maak je nu het beste een schilderij schoon. Welke schoonmaak middelen mag je nu wel of niet gebruiken. En wat hebben ze nodig om bijvoorbeeld het schilderij schoon te maken (bijvoorbeeld een kwastje). Dus geef de klant alleen maar tips en adviezen. Als je dit doet creëer je vertrouwen bij de klant en dat moet je doel zijn. Dus verkoop niets maar geef. Een hele grote kans dat de klant jouw zal aanbevelen bij anderen en dat wanneer hij weer een schilderij nodig heeft hij bij jouw zal aankloppen.

Ik heb me ook ingeschreven op nieuwsbrieven en ik lees ze nooit.

Dit is een reactie die ik regelmatig hoor. Ja maar ik ben zelf ook geabonneerd op een aantal nieuwsbrieven en die lees ik nooit. Ik gooi ze direct weg. Als ik vervolgens de vraag stel op welke nieuwsbrieven ze geabonneerd zijn weten ze vaak precies te vertellen om welke bedrijven het gaat.En daar gaat het nu juist om. Het gaat er niet alleen over of ze je nieuwsbrief lezen nee de kracht zit hem in iets anders. Het belangrijkste doel van de nieuwsbrief is dat je er als bedrijf voor zorgt dat je TOP of MIND bent bij de mensen die je nieuwsbrief ontvangen. Dus denken ze aan jouw product dat ze dan ook meteen aan jouw bedrijf denken.

E-mail adressen verzamelen met de Tool LeadsToMore.

Met de Tool van LeadsToMore kun je heel eenvoudig via een iPad, mobiele telefoon of desktop computer e-mail adressen verzamelen.

Gratis Demo

Wil jij graag zien hoe zo’n formulier eruit ziet? Vul onderstaande gegevens en ik laat je kennis maken met alle mogelijkheden.

[gravityform id=”15″ title=”true” description=”true”]

Over de schrijver
Reactie plaatsen