E-mail adressen verzamelen in fysieke winkels
07 september 2012 
in Blog

E-mail adressen verzamelen in fysieke winkels

Het verzamelen van e-mail adressen in fysieke winkels is iets wat nog maar weinig gebeurd. Sterker nog kun jij je nog herinneren wanneer ze voor het laatst naar je e-mailadres hebben gevraagd? Precies. Er zijn nog te weinig ondernemers die de kracht en de mogelijkheden zien van email-adressen. De meeste reacties zijn als volgt. Ja maar ik ben zelf ook geabonneerd op een aantal nieuwsbrieven en die lees ik nooit. Ik gooi ze direct weg. Als ik vervolgens de vraag stel op welke nieuwsbrieven ze geabonneerd zijn weten ze vaak precies te vertellen om welke bedrijven het gaat. En daar gaat het nu juist om. Het gaat er niet alleen over of ze je nieuwsbrief lezen nee de kracht zit hem in iets anders. Het belangrijkste doel van de nieuwsbrief is dat je er als bedrijf voor zorgt dat je TOP of MIND bent bij de mensen die je nieuwsbrief ontvangen. Voorbeeld: je hebt een winkel waar je vliegers verkoopt. Elke maand stuur je een brief met hierin wat leuke acties over nieuwe vliegers. Het doel is dan niet om daar direct verkoop uit te halen want je hebt immers net een nieuwe vlieger verkocht. Maar als je elke maand in de mailbox verschijnt van de mensen die ooit bij jouw een vlieger hebben gekocht creëer je wel een TOP of MIND gedachten. Dus als die mensen aan een vlieger denken denken ze automatisch aan jouw en je bedrijf. De kracht van een nieuwsbrief is dus enorm ondanks dat we deze vaak niet eens lezen. Waarom denk je dat de Hema, Blokker, kruidvat en alle anderen bekende bedrijven constant nieuwsbrieven versturen via de mail. Echt niet om alleen een verkoop te genereren maar ze willen er voor zorgen dat ze bij jouw TOP of MIND zijn als je aan een product van hun denkt.

E-mail adressen verzamelen voor winkels moet een hoofddoel zijn.

Maar hoe zorg je nu als organisatie dat je eenvoudig email-adressen kunt gaan verzamelen. Het meest eenvoudige is bij de kassa een aantal formuliertjes neer te leggen met daarbij een aantal invulvelden. Zoals voornaam. achternaam en e-mailadres. Zet er een klein bordje bij met de mededeling. Laat hier u naam en email adres achter en maak kans op………

Dagelijks e-mail adressen verzamelen op de automatische piloot.

Elke dag zul je diversen mailtjes versturen naar je klanten. Door elke mail te voorzien van een link welke uit komt op een inschrijfpagina voor je nieuwsbrief  zorg je ervoor dat je mailbestand elke dag groter wordt.

E-mail adressen verzamelen op een professionele manier.

Een andere mogelijkheid voor het verzamelen van email-adressen is het gebruiken van de Tool van LeadsToMore. Hiermee kun je heel eenvoudig je eigen inschrijfformulier maken waarin je bijvoorbeeld vraagt naar voornaam, achternaam en email-adres. Ook andere vragen die wellicht van belang zijn voor je bedrijf kun je hier natuurlijk vragen. Deze Tool kunnen wij  helemaal zelf inrichten met je eigen logo en huisstijl kleuren zodat je professioneel overkomt naar je klanten. De tool verzamelt vervolgens alle gegevens en zet deze in een excel-bestand voor je zodat je vanuit daar ook direct actie kunt gaan ondernemen.

Gratis Demo

Wil jij graag weten hoe zo’n formulier er voor jouw bedrijf uit zou zien? Vul onderstaande gegevens in en ik laat je precies de mogelijkheden zien.

Demo digitaal inschrijfformulier

Over de schrijver
Reactie plaatsen