Database Marketing

database marketing is een onderwerp wat niet iedereen leuk vindt maar wat wel enorm belangrijk is voor je business. Als je niet aan database marketing doet en geen database hebt ben je niet in staat om actief een relatie aan te gaan met je klanten. Een database opbouwen is ook niet voor iedereen makkelijk omdat het enorm veel tijd kost. Een ding moet je niet vergeten. Als je nu niet werkt aan een database dan vraag ik me af hoe je in de toekomst aan je klanten zult gaan komen. Vroeger als een klant iets bij je kocht kon je er vanuit gaan dat hij dit de volgende keer weer bij je zou doen maar dat is verleden tijd. In de tussentijd krijgt de klant zo’n enorme overload van informatie van andere aanbieders dat het moeilijk is om met je kop boven het maaiveld uit te blijven steken wat er voor zorgt dat de klant weer bij je terug komt.

Database Marketing

Het verzamelen van informatie  (database marketing)van je klant is het belangrijkste wat je moet doen. Maar wat voor informatie moet dit zijn? en waar sla ik al deze gegevens op? Omdat niet iedereen in het bezit is van een duur CRM systeem kun je heel eenvoudig werken met een exelbestand. Bijna elke computer heeft het programma Exel. In een exelbestand is het heel eenvoudig om gegevens van klanten te ordenen. Daarnaast heeft exel het voordeel dat je het bestandstype bijna in elk software systeem kunt uploaden (inlezen). Dus heb je een hele lijst met klanten informatie in een exelbestand staan dan ben je al een heel eind op weg. Wat voor informatie is van belang voor het bouwen van een juiste database? Dit is afhankelijk van je branche. Graag ga ik een keer de discussie aan om te kijken wat de beste vragen zijn voor jouw branche.

Database Marketing in de Praktijk

Ik hoor enorm veel ondernemers zeggen dat het toch zoveel tijd kost. Dit klopt deels ook maar dit ia afhankelijk van hoe je het aanpakt. Als je het slim aanpakt kun je het toevoegen aan je normale verkoopproces. De belangrijkste tip die ik je wil meedelen is dat je het voor de klant ook aantrekkelijk moet maken om zijn informatie achter te laten. Dus stel de klant iets in het vooruitzicht voor de informatie die de klant afgeeft. Dit mag best een behoorlijke waarden verantwoorden omdat de klanteninfo eigenlijk onbetaalbaar is.

Een Database opbouwen met de ipad

Een hele eenvoudige manier om een database op te bouwen is met een ipad. Op de ipad installeer je de app LeadsToMore en je kunt direct beginnen met het verzamelen van gegevens. De app LeadsToMore kun je aanpassen naar je eigen huisstijl en je kunt ook je bedrijfslogo toevoegen zodat het lijkt alsof de app helemaal speciaal voor jou is gemaakt. In de app kun jezelf je vragen samen stellen en je hebt meerdere mogelijkheden om de vragen te stellen. Bijvoorbeeld:

  • openvraag
  • meerkeuzen vragen
  • ja /nee vragen
  • scroll menu
  • Je kunt de mensen uit diversen afbeeldingen laten kiezen
  • Je kunt een fotoveld of tekening veld toevoegen
  • enz enz.

Je kunt de ipad indien gewenst in een steun zetten bij de balie maar dat is voor iedere winkel zelf te bepalen. Dit zijn nog maar een paar voorbeelden maar er is nog veel meer mogelijk.

 >>>>>Klik hier om de app te kiezen die bij het beste bij jouw onderneming past


Over de schrijver
Reactie plaatsen