Conversie verhogen op je website
01 juni 2015 
in Blog

Conversie verhogen op je website

Conversie verhogen op je website hoe doe je dat? Iedereen die bezig is met zijn site wil maar 1 ding en dat is het verhogen van zijn conversie op zijn site: Hoe verhoog ik mijn conversie op mijn website? Dus als ik 100 bezoekers heb en 1 procent koopt daarvan of neemt mijn dienst af hoe zorg ik er dan voor dat ik dat aantal vergroot?

De meeste eenvoudige manier om je conversie te verhogen is door het aantal bezoekers te laten toennemen. Doorgaands zullen 200 bezoekers voor 1,5 tot 2% conversie zorgen maar dit is waarschijnlijk niet waar je naar op zoek bent.

Conversie verhogen op je website

Om je website constant te verbeteren is het van belang dat je in contact staat met je klant. Wat bedoel ik hiermee. Zorg ervoor dat je regelmatig aan nieuwe klanten vraagt hoe ze je hebben gevonden. Via welke zoekmachine en op welke zoekwoorden? (dit kun je ook via google webmaster tools achterhalen) Daarnaast is het allerbelangrijkste om te vragen. Wat was je gevoel toe je op mijn website was? Gaf het vertrouwen, kreeg je antwoord op de vragen die je zocht? Door hier regelmatig naar te vragen bij je klanten weet je precies wat er mist of wat je eventueel moet aanpassen.

Conversie op je website optimaliseren

Hieronder een aantal eenvoudige tips om je conversie te optimaliseren. LET OP: Een aantal van deze tips moet je niet overal toepassen. Heb je bijvoorbeeld een salespage gemaakt (dus een pagina waar je je alleen maar focust op 1 product) ga dan niet meteen als je social media kanalen er tussen zetten) dit leidt namelijk af van datgene wat je wil verkopen.

10 tips om je conversie te verhogen

Zorg voor sociale bewijskracht (geschreven testimonials) of video testimonials.

Zorg ervoor dat je de transformatie verkoopt en niet het product. Dus geen waterdichte schoenen maar altijd lekkere en warme voeten in de regen.

Laat zien dat je een expert bent.

Maak een ebook/whitepaper en noem jezelf auteur.

Zorg ervoor dat je website multi mediaal is. Laat mensen dingen invullen downloaden, of bekijken in ruil voor hun e-mailadres.

Laat zien dat je online veel fans hebt opgebouwd. Dit geeft vertrouwen.

Laat logo’s van bekende bedrijven zien waar je mee hebt samengewerkt.

Laat cijfers en getallen zien van wat je bereikt hebt. Aantal bestellingen die je geleverd hebt.

Laat keurmerken die je behaalt hebt zien.

Laat zien bij welke stichtingen organisaties je bent aangesloten.

Over de schrijver
Reactie plaatsen