Albert Heijn Mini's Sparen
30 april 2012 
in Blog

Albert Heijn Mini's Sparen

Albert Heijn heeft ook dit jaar weer een super actie opgezet. Dit jaar kunnen we sparen voor de Albert Heijn Mini’s. Een collectie van 51 mini boodschappen. De volgende producten worden als mini’s aangeboden.Albert Heijn heeft van hun succes nog steeds niet geleerd zou je zeggen. Na een dikke week was bijna alles al uitverkocht en hebben ze vele kinderen teleur moeten stellen. Albert Heijn heeft besloten om later dit jaar de actie nog een in te zetten om zo de kinderen en of ouders niet teleur te stellen.

Elk jaar heeft Albert Heijn wel een actie die ze inzetten om de verkoop (omzet) te stimuleren. Maar het zou zo maar eens kunnen zijn dat dit met opzet gebeurd!!!!

De afgelopen jaren zijn we al diversen acties tegengekomen en ze hebben een ding gemeen en dat is schaarste.

Afgelopen januari konden we nog sparen voor de Muppet’s handpoppen en deze waren ook weer een groot succes. Je kon sparen voor de volgende acht muppets. Kermit, Miss Piggy, Gonzo, Animal, Fozzie, Waldorf, Statler en Swedish chef. De klanten ontvangen bij elke 15 euro aan boodschappen een ‘Muppetpunt’ om te sparen voor hun favoriete handpop. Bij zes Muppetpunten en met bijbetaling van één euro krijgen klanten een Muppethandpop naar keuze.Jong en oud ging de muppet handpoppen sparen.

De welbekende voetbalplaatjes zijn ook bij Albert Heijn elk jaar weer een succes. Ook de grote concurrenten als een C1000 weten ze ondanks dezelfde actie toch te verslaan.

Als je kijkt naar alle acties van Albert Heijn hebben ze een aantal dingen gemeen.

  • Sparen voor meerdere elementen die samen iets mooi’s vormen (voetbal team – alle hoofdpersonen van de muppets)
  • gericht op een breed publiek (Jong en Oud)
  • Een hype creëren om het product
  • Schaarste creëren
  • Communiceren van de actie op tv en winkelvloer
  • Een terugkomend thema op de tv
Albert Heijn weet elke keer weer van zijn acties een succes te maken en dat is op zich best bijzonder maar het is wel opvallend dat schaarste elke keer weer de krant haalt.

 

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen